Wajah mirip manusia pada labah-labah..BenarKah????

PERCAYA ATAU TIDAK INI SATU KEAJAIBAN ..TUL AK .. KAN KAN .. NI LA KUASA Y MAHA ESA
tp aku was was sat benda  tu muka manusia tau muka moyet ekkk ..emmm 
tp muha ada mata pk pk .. noh hehehe




SEEKOR labah-labah mempunyai wajah seperti manusia (dalam bulatan) ditemui di Arne, Britain baru-baru

BANGKAI TIKUS DALAM KUALI??????

BANGKAI tikus dijumpai dalam kuali di sebuah premis yang diperiksa di Klang.

Ops Bersih 3 gempur premis niaga kotor sekitar Klang



KLANG: Bangkai tikus dalam kuali. Mungkin sukar dipercayai tetapi itulah yang dilihat dalam satu operasi penutupan premis makanan dan penguatkuasaan dinamakan ‘Ops Bersih 3' yang diadakan di sekitar bandar diraja ini, baru-baru ini.

Pemilik sebuah restoran mendakwa kuali itu tidak lagi digunakan tetapi alasan terbabit gagal melepaskan dirinya daripada dikenakan tindakan tegas bahagian penguat kuasa Majlis Perbandaran Klang (MPK).
Sentral yang mengikuti operasi bersama Pusat Kesihatan Daerah (PKD) Klang diketuai Pemangku Timbalan Pengarah Kesihatan MPK, Amran Jali mendapati kebanyakan premis yang digempur pasukan penguat kuasa itu kotor dan berbau meloyakan.
Dalam operasi bulanan itu, pasukan berkenaan turut menemui mi goreng yang sudah basi disimpan di bawah rak makanan dan boleh memudaratkan kesihatan jika ia dipanaskan dan dihidangkan semula kepada pelanggan.

Bagaimanapun, kebanyakan pelanggan terus menjamu selera di restoran terbabit seperti langsung tidak mengendahkan operasi yang sedang dijalankan.

Amran berkata, lapan premis yang diperiksa gagal mempamerkan tahap kebersihan sepatutnya di samping melakukan pelbagai kesalahan lain seperti tidak melabel jenis makanan dan pekerja memakai selipar.

"Kami sudah mengenal pasti kawasan ini sebelum mengadakan operasi. Kebanyakan restoran yang diperiksa didapati gagal menepati piawaian kebersihan seperti ditetapkan, antaranya tong sampah tidak ditutup dan lantai kotor.
"Malah, kami turut menjumpai bangkai tikus, najis tikus dan lipas di beberapa premis," katanya sambil menambah semua premis itu diarah ditutup untuk tempoh dua minggu bagi mereka membersihkan premis masing-masing.

Pemilik premis boleh beroperasi kembali jika MPK dan PKD Klang berpuas hati dengan tindakan yang mereka ambil daripada aspek kebersihan tetapi jika gagal, kes mereka akan dibawa ke mahkamah.

Tindakan itu diambil mengikut Seksyen 11, Akta Makanan 1983.
Bulan lalu, sebanyak 12 premis restoran diarahkan tutup dalam Ops Bersih 2 yang diadakan di sekitar kawasan Bukit Tinggi.
 
 
note: Mahu ka p makan kat tempat mcm ni ... Ni la yang aku risau kalau nk makan kat kedai tau gerai tepi jalan ... kebersihan tak terjamin la ..

kelengkapan tangan for bowling ..

ni aku nk jual gak .. murah ja .. n dalam keadaan yang masih sempurna baru 3 bulan aku guna ...
HARGA: RM 50 
KESESUAIAN: sesuai dengan orang yang bermain straight.. ianya dapat menggerakkan bola pada
laluan yang betul.. 
 kalau sudi pm ja ..tau 


Suara Bertukar Chipmunk Lepas Sedut Helium

Gadis cantik berbaju merah 
Jalan melenggang ke sana sini
suara itu satu anugerah 
jangan jadi macm ni...
Bicara hari ini ...suara.. emmm ari aku jumpa vedio ni ...emm sungguh berani orng ni kan ...sedut helium ke badan dia .. tup tup sora dia pun tukar jd sora chipmunk.. halussss gitu .. emm.. yang tak leh belah muka mcm tu bila di padan kan dengan sora lagu tu .. teruk sangat kan ..emm 

Maka DIA maha mengetahui kan .. sememangnya mengetahui itu... kenapa??? .. DIA telah memadankan sora kita dengan fizikal kita ..so tak yah la nk g tukar sana sini ... asah sora jadi baik tak pa la juga kan .. tapi jangan sampai sedut helium sebb bila gas tu memasuki tubuh pastinya ada masalah atau kesan sampaingan kan kan !! jadi jangan dok p try bebenda pelik.. mungkin kesan dia tak nampak dalam jangka pendek ... jangka panjang sapa tau ...kan ~~~ 

sedut karbon pun leh wak kesan ni kan pula helium .. cm mana na !!! so pk pk kan ...

sa ya na ra .. mada mada dane ...

MENCARIAKAN

Indah berbalam si awan petang
Berarak di celah pepohon ara
Pemanis kalam selamat datang
Awal bismillah pembuka bicara.
 
Konsep entri hari ini  .. adalah untuk menceriakan  mereka yang telah bertandang ke blog "akusipencari" .. so mcm mana nk menceriakan meraka ini ..sudah pastila dangan berkunjung dan mentelaah segala apa coretan meraka...pastu apa lagi tinggalkanlah jejak sebagai tanda salam kenalan kan ... jangan la hanya mengharap orng tuk datang ke kita .. kita juga harus g ke depa sama tak gitu .. baru la harmoni kenalan ini..
tak gitu...

sekali orng datang berkunjung 10 kali saya membalas ... supaya senang jalan kenalan tak gitu .. baru la ramai kawan ...kurangkan musuh y penting hehhahaha

jangan la pulak buat tak tahu jerr bila orng datang .. sedeh dia t ... cuba la ambil hati dia nk kena pa kan..
apa apa pun ..teruskan aktif dengan blogger anda ... Sa Ya Naa Ra..

FACEBLOG..MCM MENARIK..LET TRY

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH



SaYa SeOraNg BloGgeR yAnG AkTiF



jom santai ..and ceria bersama di blogger ... yeeppeeee

TEKA-TEKI..

new teka-teki

Situasi:
Disebuah sekolah rendah dalam kelas darjah satu .. dua orang kawan rapat .. BULAN dan MULAN.. baru sahaja habis belaja A B C D E ...... Z dalam kelas depa..bila habis belajar (time cikgu dah belah keluar kelas)
BULAN dan MULAN tetiba bermain teka teki.

MULAN: Bulan kalau ko pandaikan dalam banyak negara negara apa bah dulu baru hujan????
BULAN: ala ko ni , MULAN soalan tu dah lapok dek zaman tau akk..
MULAN: !@# abis apa jawapan dia kalau ko tau????
BULAN: Bahrain la......senang ja .. aku plak tanya ko ...
               Dalam banyak banyak binatang-2 binatang apa yang ada dua huruf ja ????
MULAN: dua huruf .. ada kerr???@#$!
                itik
BULAN: salah
MULAN: ikan
BULAN: salah
MULAN: Ba.... bi..HAHA
BULAN: hoi ... salah juga
MULAN: @$%$^^! tak tahu la .. pening pening apa jawabnya ..
BULAN: tu pun tak tahu .. senang ja .. UDANG ...
MULAN:  mana ada tu banyak huruf la ??
BULAN: sapa kata banyak ...UDANG ... ada "U dan G" jer la.. hahhahhaha
MULAN: #####@@@###?????????? blur

MENGHAMPIRI

Setelah hampir 3 tahun aku belajar d peringkat ijazah kini aku menghampiri pengakhirannya emmmm mcm mcm rasa ada ... gembira...sedih..sayu...dan sebagainya. Nak tau kenapa leh jadi gini .. gembira sebab aku sudah nk habis n akan memulakan tugasan dan hidup di alam y baru.

Walau bagaimanapun aku tetap juga dilema kesedihan sebab bakal berpisah dengan teman2 yang aku kenal selama hampir tiga tahun ni ..emmm .. nk buat mcm mana ... pertemuan dan perpisahan adalah ketentuannya.. segalanya bermula dengan satu pertemuan dan akan berakhir dengan perpisahan .. sama ada perpisahan itu hanya sementara atau selamanya .. segalanya telah tertulis..kita hanya melakukan ceritanya ...

Namun jangan ada sebarang hasat dengki y melampau sangat .. itu hanya akan memakan diri sendiri sahaja .. lebih baik kita berbaik baik dan merapatkan hubungan sesama insan ...

Dalam tempoh tiga tahun ni .. dah banyak aku pelajari bukan sahaja ilmu dalam bidang aku malah pelbagai benda yang banyak ertinya ... yang baik akan di balas dengan y baik, yang buruk akan d balas dengan y buruk juga ... DIA maha mengetahui lagi adil ..

sampai sini dulu la ...

SA YO NA RA ...

BUNGY JUMP ..

Semalam .. aku g jejalan sekali da.. aku terpikir kat mana leh wat bungy jump .. than aku pun mencari sekali da aku jumpa ekstrem xtiviti di Sunway Lagoon ..tgk mcm menarik ja dengan ketinggi 21 meter .. n kat bawah ada tasik buatan yang besar so macm menarik

Lagi pun anda tak payah nk risau.. hal yang berkaitan dengan keselamatan sebb semuanya terjamim dengan barangan berkualiti...




ni salah satu gaya yang sesuai .. hahah ... nk try bayaran dy cuma RM130 sekali try dapat sijil .. sapa nk bagi .. ce cite..



so bagi yang berminta selamat mentry...

sa yo na ra .....

ICITY Shah Alam ..

Sejauh perjalanan aku dari ukay perdana, Ampang, Kuala Lumpur ... ke Shah Alam adalah agak berbaloi-baloi apabila aku sampai di iCity Shah Alam .. puas juga ...walaupun kena tunggu sebb sampai awal ..petang malam baru menarik kalau nk g iCity ni sebb cahaya lampu kat iCity bayak dah cahayanya menerik bila kita tgk pada waktu malam .. kalau siang tah nampak tau pun tak ...


Kebetulan.. ada kawan yang study kat UiTM Shah Alam .. so aku pun tumpang umah dia sekejap (semalam) .. luangkan masa bersama kekawan yang ada disini .. malang pula sebab ada yang dah balik KG pula n ada yng deman so tak dapat nk jumpa semua ...

Plan mcm biasa datang Shah Alam nk tgk apa y terbaik di iCity di SA ni ... so malam dalam jam 8.45 gitu la kami pun bertolak ke iCity bunyi mcm jauh ja tp dekat ja sebbnya jalan kaki pun sampai ... so dalam 5 minit mcm tu sampai .. so bila dah sampai apa lagi time for foto gedik la ...

Banyak pokok lampun sepanjang perjalanan ke ruang utama iCity tu .. emmm tp sebelum tu kena bayar la tiket dy kalau jalan kaki kena bayar RM 2.00 ja .. tapi kalau masuk ngan keta kena CAJ cikit RM 10 .. tpi ada gunanya CAJ RM 10 .. tp kalu g ngan moto aku tak pasti kena berapa la ..wkakakaa 

Kebanyakan tempat kat iCity ni percuma ... tapi tempat yang cantik n y berkemungkinan ramai yang ambil gambar kena bayar lagi RM 2.. pandai pandai la pilih tempat untuk shoot pic anda ...paling banyak pokok lampu ada juga kaktus, pokok kirmas, raplika kereta santa, pameran ular , kekadang ada juga show di buat kat pentas utama depa...kedai cenderahati pun banyak juga tau ..semuanya berlampu la.. tu konsep depa ..cahaya lampu ..kan.. 

Kalau jalan jalan tetiba lapar .. jangan risau kedai makan ada kat sana p la .. garenti puas hati punya .. hehahaha...kat sana juga ada kuda, rusa,unicon, angsa,kata.zirafah,lembu,tupai, menara lampu dan sebagainya.Emmm kekadang di sini juga ada menjalankan promotion moto kalau bertuah la .. mcm time aku p ada .. kalau yang minat nk naik kuda pun ada ..semestinya kena bayar la hahaha..

sebelum kami blah malam tu ... kami masuk plak snow walk ... yang ni kena CAJ malah cikit la .. RM25.00 bagi dewasa.. bagi kanak-kanak RM 20.00.. snow walk ..suhu di adalah di bawah 5 suhu beku.. pastu tempat dalam memang berais ja jawabnya ... kalau nk g sana .. jangan la dok gedik nk pakai capal ka , seleper jeput kerr .. adalah lebih baik kalau berkasut.. itu memungkin ada menikmati kesejukan pada dalam kasut .. jeket tak yang wak sebb memang dah dibekalkan .. yang nyatanya kan memang puas la .. berbaloi baloi la .. sekali sekala pa da hal .. dalam tempat ni ada berbagai seni bentuk yang di bentuk daripada ais menarik dan sesungguhnya memang menarik la... geranti tak menyesal .. puaskan diri anda di sana ..


Lagi satu kalau yang tak tahan sejuk tu anda boleh keluar jap  pastu masuk balik sebab anda akan dicopkan tangan ada sebagai tanda anda dah bayar .. so kalau kelaur tunjuk ja cop tu .. mudahkan .. semalat mencuba 
kesenian di iCity Shah Alam ..

Sa Yo Na Ra.... 

BOWLING DI WANGSAWALK

Bermula akhir tahun 2010 yang lalu aku sudah mula bermain bowling kat tempat baru ... bukan sebab apa .. tempat lama dah jauh utara sana .. la ni aku dok KL pula.. so kena la cari tempat baru emm... mula mula cari tempat jumpa yang murah tp jauh la plak kt Bukit Jalil sana ... letih kalau nk main kena g sana so ..aku pun apa lagi cari lagi sampai la jumpa wangsawalk ...

Ni la keadaan wangsawalk KL .. emm tempat ni baru lagi... senang cita sereba serebi baru la .. belum di jahanamkan dek manusia yang tak bertauliah .. banyak jugak makan yang boleh di pilihkan sini .. macm mcm ada.. menarikkan ... tp aku suka g sini untuk main bowling hahah .. line bowling kat sini aku rasa medium oil la .. sebab lepas baling bola .. bola aku ada minyak tapi tak banyak la ... so kira kalau kena gaya ..senang nk rock n roll kan sini ... sebb line baru ..
ni la gambar line dia ... kilatkan .. so sikit ja balik bola senang nk bergolek ... harga memang mahal la cikit tp ok la nk main ... aku bantai selalu gak sebb ni tempat paling dekat ..n suasana yang meriah la ...menarik kiranya gitu.. so jom main ...selamat berhibur..

sa yo na ra ...

MCM MANA NK BUAT HOOK

Bg yang minat  main bowling  sama masa lapang tau untuk event ..tp tak tahu macm mana nk buat hook.. Hook sebenar kita membaling bola seperti biasa juga tapi bola akan membelok ke poket ( selalunya bagi tangan kanan) dan ke browkoli (bagi tangan kiri ).. kat sini ada satu video aku dapatkan dari youtube..

Memanag jealous kalau kita tgk orang pandai hook kita tak pandai hook kan .. meyampah pun ada .. jadi apa kata kita belajar ... supaya kita tak jealous tgk orng ja .. ni ada satu video yang ada tunjuk macm mana nk hook dengan cara dari mana point kita ..and arrows nk pakai ... 
video

Ini hook namanya ..aku pun belajar bila tgk video juga.. kalau nk harap g kelas mana nak sempat so ..video jadi panduan ..banyak lagi cara hook .. yang terbaru hook dengan guna dua jari... bagi yang tak biasa n batu nk buat macm lebih jangan over sebab tangan boleh sakit kalau over do it .. gaya ni ...

Untuk balingan yang sempurna juga kita perlu tahu point kita berdiri dimana.. anak panah mana nk guna.. supaya pergerakkan bola tu tepat dan mengikut apa yang kita kehendaki...satu lagi tangan semua orang tak sama keadaannya so kita juga kena tgk mcm mana bola kita bergerak n ubah la cikit2 kedudukan kita tu ekk

Memang best kalau dapat hook nampak bola tu bergerak dengan cantik ja ..

so selamat mencuba ... sa yo na ra ...

TZone for SALE

BOWLING TUK DI JUAL



Bola: TZone 
Berat: 10lb 
Kelebihan: Straight Ball ( sesuai tuk yang main straight style)
Keadaan: Bola dalam keadaan yang baik 
Harga: RM 140
Sekali single beg AM : RM 180