KEMBALI...TERINDAH ...

ASSALAMUALAIKUM ...

Setelah lama tak menconteng isi kandungan blog ni .. kini aku kembali lagi... kali datang dengan satu ilham .. bila tgk kekawan aku semangat berblog aku pun dapat mood n idea untuk mencoretkan satu lagi ilham.. kali ni pasal "pertemuan".. baru baru aku berkesempatan la berjumpa kembali dengan rakan rakan baru n lama aku di Genting.. happy sangat tp kurang puas sebb tak dapat nk buat aktiviti dengan semua .. maklum la semua sibuk dengan hal masing masing kan .. tapi sempat bersembang sikit sebanyak jadi la... mcm mana nk sembang banyak sebb banyak benda nk buat kat sana .. cerita dy mcm ni..

Sampai ja kat genting.. aku belasah MCD sebagai serapan pagi .. maklum la sampai dulu... pastu.. aku tunggu kekawan y lain.. nak tau kenapa lambat .. sebb skyway tutup masa tu tu y ramai naik kat awana  emmm beratur punya la .. panjang ...nasib la korang kan .... mcm mana aku sampai kat atas dulu .. aku balon teksi dr skyway .. rm 10.00 aku kena .. tp tak masa tak bazir banyak... tambah rm5.00 ja dr tambang cable car tu..

PERTANYAAN.. SMS.. BERCEPAH.. PASAL NI JE ..

 

Dah dua tiga hari, aku dapat msj n call .. pasal benda ni .. benda pa ekk .. pasal skrip mc .. maklumlah ..aku ni dulu mc/host .. suka bab bab ni .. cakap guna mic , orng tgk kita ckp .. hehhe .. mcm artis pun ada wkakak … lagi satu apa y best jd mcm sebb apa kita kata semua orng ikut .. berdiri depa diri .. duduk depa duduk ..nyayi depa nyayi .. akakkak.. suka aku.. tak gitu ..

Maklumlah MC/host ni .. perlu pandai sebb seluruh event/mjls di bawah pengaruh dia .. kalau dia gagap mcm mana kan .. parah … yng penting bagi mc idea dan keyakinan nk berdepan dengan orng .. tok leh tunjuk y kita gugup ..t orng tak terima kan kan..

Maka disebbkan pertanyaan ini maka aku wujud satu lagi paged .. bagi memudahkan sesapa nk cr skrip mc mjls formal.. tak formal kena pakai idea sendiri dooo…

ok la

sayonara

mada mada dane

mencari .. cari bc la!!

Emmm As salam semua .. 
dulu aku cr sapa follow number 50 .. tapi mcm mudah ja 
kang ni nak cr follow yang bertuah nk bagi sesuatu kat ... 
mcm mana nk dpat.. ni bukan ..contes pun .. tadi mcm 
mcm .. mcm apa ekk .. 
ala mcm cabutan bertuah lagi ... follow number berapa mana leh g tau ... 
klu dia dua digit sahaja .. n tahun lahir aku ... 

Follow number aku akan bagi dia sesuatu di blog dia nanti ... 
sabar n kita tgk sapa y dapat .. tak kesah la 
sesapa pun ..

Hadiah apa .. itu rahsia .. y menang akan tahu n akan aku maklumkan 
nanti 

so 
sayonara 

mada mada dane

AKU BENCI , I HATE ROKOK !!

Semalam dulu aku tak sempat nk join si Ben punya segmen.. sebb bz dengan hal hal berkaitan dengan research aku .. emm tp aku tetap sayang aku even dok jauh sekarang .. tp bukan itu issue kang ni.. bab rokok si Ben ni tanya .. sangat suka tajuk kali ni .. wkakka .. nak join juga segmen .. tekan gambaq bawah ni .. t terus ke sana .. hehhe
image
mcm besa .. setiap segmen si Ben ni mesti ada punya soalan .. jom kita terjah 1 by 1 soalan dia .. jom jom jom ..
kenapa benci rokok …???
Tama tama sekali aku tak akan, tak mungkin , tak sesekali ingin mencuba rokok .. sebab .. negok la sendiri mcm mana rokok di buat.. berbagai benda y tak sepatutnya ada di dalam badan kita ada pada rokok.. memang betul bila merokok bukan kita makan rokok tu ..just asap ja .. tahu .. tp tak pk ka .. sekali rokok tu dinyalakan..segala bahan kimia tu juga di bakar pastu .. bila dah di bakar bahan kimia tu tak layi jd bahan kimia y asal spt dalm rokok sebb dah bertukar.. ala mcm cita digimon .. agumon bertukar gerymon kan kan

Satu penghinaan .. apa y tak puas hati ni …

Jepun… heboh sal Tsunami
US.. heboh sal bakar Al-quran
Libya.. heboh sal peperangan …
dok ralit baca sal berita di hati .. tetiba aku terkaku ..bila baca sal satu isu y cuba meperbodohkan umat islam dan memperlekehkan agama islam .. ni buka la nk jadi bual soalan keagamaan … tp ni kerja yang tak sepatutnya berlaku .. setiap agama kan melarang agama itu mengutuk agama y lain …tapi kenapa ada manusia sebengap ni .. memperbodohkan agama islam .. aku tak tau dia ni agama apa .. tpi dia dah memperlekehkan agama islam .. termasuk Allah S.W.T n Nabi Muhammad dan Al-quran ..
Tajuk paged dia sahaja dah teruk memperlekehkan agama islam.. apa tajuk dia

Tsunami .. pengajaran @ balasan Tuhan ...

Aku bukan nk kutuk, tuduh atau menfitnah .. tp dari video y aku tak ni … membuatkan aku berfikir sejenak .. pk apa … pk sal Tsunami la … dok pk .. tsunami kat jepun tu … satu bencana ka .. tau satu peringatan Allah … sebb pa .. korang ngik sendiri video .. ni B4 Tsunami d jepun baru baru … ala mcm y kat malaysia gak .. bila nampak ikan y banyak terapung kat laut dulu .. tp d sana bukan ja nampak tp .. lagi ganas..tgk la ,…

video
tgk la .. dah bunuh .. cemarkan laut lak ... mcm mana kata ni ... pk pk kan 
so 
sayonara
mada mada dane

I LOVE THIS BLOG… BEN ASHAARI…

 

K kalau ada paham dengan ubahan tajuk aku kat atas kompom korang ta blog mana aku kagum n love to visit everyday … dapat dapat tak.. kompom blog BEN ASHAARI.. pasal pa … meh read kat bawah ni .. luahan hati seiklas iklasnya .. nk join klik banner bawah ni .. jom .. sesama la kita ekk

image_thumb[2]

Di tanya kenapa??

Mula mula aku buat blog tanpa motif sekar mengisi masa lapang.. tp nk tau kenapa kau makin giat menulis entry dalam blog semua angkara Ben la .. sebb aku jeles.. bila aku p kat blog orng aku tgk mesti ada y puji blog ben .. best la .. menarik la…leh kata mcm mcm ada.. so aku research la .. pa la yang buat blog Ben ni menarik …popular sangat kat dia .. aku pun p jejek blog dia .. sekali nah kau … more than 10000 follower .. gila siot banyak tul.. masa tu aku baru ada 3 orng hahahahha… cedih tul … besa la ..newbies kan.. slow n stady ..

KERNA FIZIKAL: BOY VS GIRL..ya ker???

Hahahaha…Ben ni selalu wat segmen maut la.. y kena pk dulu p answer kan tul ak semua .. tak aku jawab gak soalan dia ni .. jom kita p tgk satu persatu solan dia ni … meh ..

image_thumb[2]

pertama:Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

Aku copy terus dr blog Ben soalan ni.. pjg sangat nk taip balik sory Ben hahaa … ni mesti dia tak wat segmen dua hari so dia wat soalan panjang sebb nk puas hati idea dua punya .. hehahha cory Ben .. meh kita jawab ekk ….

anda pernah jatuh cinta …pernah.. cinta ngan mak n ayah .. hehhaa .. selain y maha esa.. wakaka …kalau cinta ngan girl lom layi sebb bz nk pk sal tanggungjawab untuk family y nk kita ni ada ijazah tuk tak pk sesangat.. tp lani dah mula usya calon bini .. akakak …fizikal atau kepribadian .. kedua duanya bagi aku la ..sebb fizikal .. mesti la sihat kan .. ada y mau pasangan dia kurang sihat.. mesti ada tp tak ramai kan .. y hati tabah n cekal ja y sanggup..jenis ni kita kena bagi tepukkan gemuruh kerna kesanggupan dia y tak ada pada y lain .. kan kan tul …cun gitu..jawapan aku ni heheh..

WAITING FOR FOLLOW NO. 50.. SAPA EKK

emmm .. pejam celik pejam celik kang dah 3 bulan aku buka blog ni … hahahha .. so kang nk wait sapa lerr y bertuah .. y bakal follow aku untuk ke 50 orangnya .. tak pa saya mula dngn sedikit ke banyak la nanti kan kan ..

sabar ja tak yah nk buru2 nk g mna kan  kan ..

sapa dia

gerangannya ..

NEGERI KELAHIRAN ..SEGMEN BEN ASHAARI

Ops lambat cikit nk masuk segmen Ben sebb .. aku p makan n cri edea y benas nk coretkan pada blog ni .. emmm ..segmen kali ni pasa negeri kelahiran … satu pembahagian supaya senang kata Ben kot kalu nk cr kekawan kan kan .. tak gitu ..100% aku setuju Ben.

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

Dah banyak banner Ben ni la blog aku.. haah…ehh lupa salah pasal tujuan asal hehhehe  jangan marah ekk … so apa tanya Ben ekk kali ni … so jom tgk apa ada ….!!!

Latarback..aku ???

Biasa biasa ja .. tak ada menda nk ceta sesangat .. nk tau gak emmm baik gini ekk …

aku asal kedah jati,tulen .. sebb mak n bapak aku orng kedah penuh .. so dr kocik til besar panjang dr mak n bapak aku lagi .. aku dok kat kedah .. belajar pun kat kedah .. dr tadika sampai la Form 6 .. sungguh lama kan emm .. lahir kat hospital leeerr.. Hospital Besar Alor Setar.. tp kang hospital tu dah tak ada dah tukaq jadi klinik.. apa la nasib hospital tu dah turun taraf…..hehhaha

RESIPI TELUR REBUS JUTAAN TAHUN.. TRY LA!!

Ari ni aku ada baca pasal resipi yang mana merupakan resipi jutaan tahun dr negara cnina .. bahan cuma dua ja .. tayah pakai banyak banyak bahan .. emmm.. gara pun tah sbb bahan y satu ni dah tentu banyak garam agaknya … apa bahan dia

1. Telur semestinya

2. Air kencing budak umoq 10 tahun …

du_05.1

ada bran nk try this resipi.. kata depa telur rebus baik tu kesihan.. emm tp kalau orang tak tahu apa bahan depa mesti telah sember ja .. tapi kalau tau mau keluar balik kan kan .. wakkka telur rebus dengan air kencing…

dekat china ribuan telur ayam ni di rebus .. malah kata chef tu .. depa nk perkenalkan makan traditional ni ke peringkat antrabangsa ..emmm bagi y minat t leh try ehhehhe

so

sayonara

mada mada dane

terkejut....

ari ni  si pencari terkejut bila buka .. blog gengblogger untuk ping blog sekali tgk .. jumlah pelawat untuk bulan ni , ramainya baru sebulan aku join gengblog ni.. selama aku tak perasan y pelawat n kawan kawan y datang blog aku ni seramai ini .. 

emmm 
dalam hati hanya leh kata terima kasin bebanyak .. selalu la dtg aku akan balas kunjungan anda... tp kena la ada jejak t tp kalau datang tak ada jejak macm mana nk g cri kan
tak pun follow follow la ekk .. aku mengharapkan ekk 

sesama kita berkongsi pengalaman n 
idea ekk 

sayonara 
mada mada dane

SOAL LOVE…dari BEN..baca jangan tak bca ..!!

Dah lama gak nunggu segmen dr Ben.. tody open blog nampak sengem baru dr Ben .. soal cinta

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

DARI MATA TURUN KE HATI.. DARI HATI LAHIR RASA..DARI RASA LAHIR CINTA .. KAN KAN KAN

so Ben dah bagi soklan .. tinggal jawab ja .. so aku pun nk try answer soklan dia .. hehhah.. cam narik ja kan kan .. bila soal love jadi issu even aku ni lom cinta cinton lagi .. bzzzzzz.. hahah .. lalala..don ask ..

soalan 1: girl mcm mana leh tarik hati ini….

susah susah … girl y bernama girl la …no shemale wakkaka geli sial..semua laki nk girl y pakai tudungkan … mcm la aku jugak .. nk cr y pakai tudung (bukn tak cuka y tak pakai tudung tp .. yam yam dah la ) pakai tudung pun kena tgk pakaian gak .. tu payah zaman kang ni nk jumpa .. aku nk insan y bernama girl y tahu apa peranan tudung dia … not just pakai tudung tp tak tahu .. apa fungsi tudung..nk tau apa fungsi tudung sebenar .. tudung di pakai bukan semata mata menutup aurat pada rambut kita .. tapi tudung juga adalah untuk tutp kedua dua .. bukit mereka ..supaya tak nmpak bentuk n saiznya…(tak lucah ya ) hahaha.. so kalau girl ni pakai n tahu fungsi tudang sebaiknya .. dr situ dah tau hati n budy dia kan kan..faktor lain sama spt laki lain la .. hahha

soalan2: keseksian bg aku ..

BLOGER BOY VS BLOGER GIRL: BEN ASHAARI

AS SALAM..

emmmm.. buka blog ari ternampak segment baru dri BEN

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

..so paa lagi join la ..topic boy vs gril.. apa jadi ekk ????? Ben bg soalan maut la plak dlm segment ni .. aduhh mcm na nak jawab plak ni ???? apa soalan dia .. emmm.. meh kita rungkaikan 1 by 1….

soalan per1: Bloger girl iklas ker tak????

ni payah nk jawab … persoalan iklas la plak ..aduhh.. seiklas mana tu sesangat la subjektif.. bukan semudah A B C tu jawab…tapi bagi aku la.. semua yang berblog ni.. ada motif y tersediri y tak gender dia .. boy kerr girl .. sama je ada motif…so nk diskrip..ati sesorng by blog payah payah….tp rasa aku semua orng iklas dalam berblog ni .. sama ada nk cr kawan atau busniss.. kalau tak wat pa depa dok habiskan masa depan lap top/pc dalam jurang masa y lama kan kan kan kan … betul betul!

soalan ke 2:happy bila tgk blog girl sepah dengan pic????

JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !

TUU DIA .. SEGMEN BEST…

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

B4 Assalamalaikum and salam one malaysia…tetiba gitu bagi intro orang white .. hehhee

KENAPA AKU BERBLOG..

Kalau di tanya dengan persoalan ni .. jawapan aku.. semudah A B C…perkongsian.. itulah akan aku katakan .. blog bukan sekadar medan untuk kita mencari kawan tp juga medan perkongsian…perkongsian apa .. berbagai benda leh dari FB…nk tau kenapa ??? emmm kalau nk tau FB ada masalah cikit .. kalau nk tulis status ada limit 420 word ja .. tp blog selagi mahu kita menaip kan kan … tu yang menarik .. lagi blog ni ada berbagai jenis tu yang syok tu …so banyak benda leh dapat … dari benda personal hingga ke business.. satu agi .. blog ni leh tunjuk kan kita kebolehan menggunakan web bases kan .. tu menarik tu ..so leh enjoy..

WHY BLOG LAKI LEBIH UNIK/KREATIF

AKU BUDAK BARU BELAJAR ..SO WHAT!!!

As salam …

Ni nk cita cikit la …ada orang yang kata sal ko wat blog..blog ko tu bukan nyerr cantik pun …theme tah apa apa .. susunan gadget bersepah sana sini … tul ko .. orang da blog ko nk wat blog …kalau pandai tak pa ni ..cam haram…

kartun-fisika-1

Aduhh.. panas jerr aku negar kata mcm tu … hei .. yang memang blog aky hodoh pun so what … aku budak baru belajar…. memang aku tak pandai pun sal blog and web bases ni .. why no kalo aku nk belajar kan .. aku tak susahkan sesapa pun sepanjang

Blogwalking Tools – Updated


Hello semua..
Ari ini aku BW lagi ke blog orang semestinya bukan haiwan hehehe … dalam perjalanan aku jumpa plak satu entry yang agak menarik n bagus untuk kongsian ramai orang .. iaitu .. seperti tajuk d atas la .. hahhaha
Dia ni ada wat software tu BW katanya.. tp last vision hampeh cikit katanya .. so dia update … nway aku pun tak pasti sejauh mana keberkesanannya .. hehe ni baru nk try usya dulu ..
Apa dia … mcm nak dapatkan.. BW tools ni ..follow step bawah la .. hehehe
  1. Copy code banner disini
  2. Buat post berkenaan software nie…
  3. Comment yang anda telah sertainya di bawah ini…
  4. Follow blog, facebook dan twitter (tak wajib)…
  5. Letak code banner di sidebar (tak wajib)…
  6. Tag kawan-kawan anda (tak kesah berape ramai)…

BW SETIAP HARI JEMU KERRR????

BW … setiap hari ..
penat?
jemu?
bosan?
dan seumpamanya …. sesaja nk kongsi .. kalau dah minat tuk wat la macam mana sekali .. tak akan pernah ada rasa atau perasaan negative sesama sekali.. senyuman sentiasa ada di bibir …

Kekalahan Padari di tangan Pemuda Arad

Meh cini aku nk story cikit …
Semalam aku da baca pasal satu rencana ni … Bila Paderi Terpaksa Buka Rahsia.. kisah penuh dia .. ke p baca kat si kodet ler yerr.. aku tertarik dengan persoalan n jawapan antara padari n pemuda arab .. tu jerrr 
persoalan dia mcm mana .. negok kepala ke  atas semua. mana ni la  .. yeyeye
si padari berkata (persoalan)
Sebutkan aku  satu yang tiada duanya, dua
yang tiada tiganya, tiga yang tiada empatnya, empat yang tiada limanya,lima yang tiada enamnya, enam yang tiada tujuhnya, tujuh yang tiadadelapannya, delapan yang tiada sembilannya, sembilan yang tiadasepuluhnya, sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh, sebelas yang tiadadua belasnya, dua belas yang tiada tiga belasnya, tiga belas yang tiada empat belasnya.'

DIPERLEKEHKAN .. DIRENDAHKAN..APA KATA HATI?

CRASH_CARTOON2
Emmm.. kecewa rasanya bila diri kita di pandang rendah
kan kan .. marah, benci, tak puas ati semua ada
seumpama kita ini diperbodohkan dan diperkecilkan semudah
mudahnya emmm  amatlah memualkan bila diri
diperlakukan sedemikian …

Tp salahkah mereka.. atau salahkan kita sebenarnya
senang kata .. sapa yang salah kita atau mereka..
emmmmmmmmmmmm
mad_cow_cartoon-thumb
mcm lagu stacy la kan kata hati kita
“jahatnya kamu”

BUNUH DIRI.. KENAPA .. PERLU KA ???

Kenapa?, mengapa?, haruskah…..
Throgs-Neck
Kenapa perlu mengambil keputusan untuk menamatkan jalan hidup sendiri… bukan segalanya bakal terjadi dengan sendirinya ..so kenapa ada di antara manusia kini mengambil keputusan untuk membunuh diri semudah itu … adakah mereka memikirkan akan keluarga mereka atau hanya memikir diri sendiri…
JacquesCartierBridge_View
sedih … bila ada yang menamatkan kisah hidup mereka hanya kerna cinta … dan hutang … benarkan cinta itu buta sehingga membunuh .. benatkan hutang itu bebanan atau hanya satu ketakutan yang tak seharusnya …

TRANSFORMER 3: DARK OF THE MOON .. CAIRRRR!!!!

Assalamualaikum
salam satu malaysia 
apa khabar baik kan semua kan kan .. 
gitu la hendaknya 

ari ni rasa nk update plak .. sbb lama gak .. 
dok biar ja.. blog ni tak d update.. so .. 
topic ari .. mcm y tertulis kat atas la kan 
tak nk ulang lagi kan .. 

tak aku sebut lagi sekali
... transformer 3: dark of the moon...

  
cita ni sebenarnya lambat g nk keluaq la .. 
01.07.2011nanti baru keluaq

Wajah mirip manusia pada labah-labah..BenarKah????

PERCAYA ATAU TIDAK INI SATU KEAJAIBAN ..TUL AK .. KAN KAN .. NI LA KUASA Y MAHA ESA
tp aku was was sat benda  tu muka manusia tau muka moyet ekkk ..emmm 
tp muha ada mata pk pk .. noh hehehe




SEEKOR labah-labah mempunyai wajah seperti manusia (dalam bulatan) ditemui di Arne, Britain baru-baru

BANGKAI TIKUS DALAM KUALI??????

BANGKAI tikus dijumpai dalam kuali di sebuah premis yang diperiksa di Klang.

Ops Bersih 3 gempur premis niaga kotor sekitar Klang



KLANG: Bangkai tikus dalam kuali. Mungkin sukar dipercayai tetapi itulah yang dilihat dalam satu operasi penutupan premis makanan dan penguatkuasaan dinamakan ‘Ops Bersih 3' yang diadakan di sekitar bandar diraja ini, baru-baru ini.

Pemilik sebuah restoran mendakwa kuali itu tidak lagi digunakan tetapi alasan terbabit gagal melepaskan dirinya daripada dikenakan tindakan tegas bahagian penguat kuasa Majlis Perbandaran Klang (MPK).
Sentral yang mengikuti operasi bersama Pusat Kesihatan Daerah (PKD) Klang diketuai Pemangku Timbalan Pengarah Kesihatan MPK, Amran Jali mendapati kebanyakan premis yang digempur pasukan penguat kuasa itu kotor dan berbau meloyakan.
Dalam operasi bulanan itu, pasukan berkenaan turut menemui mi goreng yang sudah basi disimpan di bawah rak makanan dan boleh memudaratkan kesihatan jika ia dipanaskan dan dihidangkan semula kepada pelanggan.

Bagaimanapun, kebanyakan pelanggan terus menjamu selera di restoran terbabit seperti langsung tidak mengendahkan operasi yang sedang dijalankan.

Amran berkata, lapan premis yang diperiksa gagal mempamerkan tahap kebersihan sepatutnya di samping melakukan pelbagai kesalahan lain seperti tidak melabel jenis makanan dan pekerja memakai selipar.

"Kami sudah mengenal pasti kawasan ini sebelum mengadakan operasi. Kebanyakan restoran yang diperiksa didapati gagal menepati piawaian kebersihan seperti ditetapkan, antaranya tong sampah tidak ditutup dan lantai kotor.
"Malah, kami turut menjumpai bangkai tikus, najis tikus dan lipas di beberapa premis," katanya sambil menambah semua premis itu diarah ditutup untuk tempoh dua minggu bagi mereka membersihkan premis masing-masing.

Pemilik premis boleh beroperasi kembali jika MPK dan PKD Klang berpuas hati dengan tindakan yang mereka ambil daripada aspek kebersihan tetapi jika gagal, kes mereka akan dibawa ke mahkamah.

Tindakan itu diambil mengikut Seksyen 11, Akta Makanan 1983.
Bulan lalu, sebanyak 12 premis restoran diarahkan tutup dalam Ops Bersih 2 yang diadakan di sekitar kawasan Bukit Tinggi.
 
 
note: Mahu ka p makan kat tempat mcm ni ... Ni la yang aku risau kalau nk makan kat kedai tau gerai tepi jalan ... kebersihan tak terjamin la ..

kelengkapan tangan for bowling ..

ni aku nk jual gak .. murah ja .. n dalam keadaan yang masih sempurna baru 3 bulan aku guna ...
HARGA: RM 50 
KESESUAIAN: sesuai dengan orang yang bermain straight.. ianya dapat menggerakkan bola pada
laluan yang betul.. 
 kalau sudi pm ja ..tau 


Suara Bertukar Chipmunk Lepas Sedut Helium

Gadis cantik berbaju merah 
Jalan melenggang ke sana sini
suara itu satu anugerah 
jangan jadi macm ni...
Bicara hari ini ...suara.. emmm ari aku jumpa vedio ni ...emm sungguh berani orng ni kan ...sedut helium ke badan dia .. tup tup sora dia pun tukar jd sora chipmunk.. halussss gitu .. emm.. yang tak leh belah muka mcm tu bila di padan kan dengan sora lagu tu .. teruk sangat kan ..emm 

Maka DIA maha mengetahui kan .. sememangnya mengetahui itu... kenapa??? .. DIA telah memadankan sora kita dengan fizikal kita ..so tak yah la nk g tukar sana sini ... asah sora jadi baik tak pa la juga kan .. tapi jangan sampai sedut helium sebb bila gas tu memasuki tubuh pastinya ada masalah atau kesan sampaingan kan kan !! jadi jangan dok p try bebenda pelik.. mungkin kesan dia tak nampak dalam jangka pendek ... jangka panjang sapa tau ...kan ~~~ 

sedut karbon pun leh wak kesan ni kan pula helium .. cm mana na !!! so pk pk kan ...

sa ya na ra .. mada mada dane ...

MENCARIAKAN

Indah berbalam si awan petang
Berarak di celah pepohon ara
Pemanis kalam selamat datang
Awal bismillah pembuka bicara.
 
Konsep entri hari ini  .. adalah untuk menceriakan  mereka yang telah bertandang ke blog "akusipencari" .. so mcm mana nk menceriakan meraka ini ..sudah pastila dangan berkunjung dan mentelaah segala apa coretan meraka...pastu apa lagi tinggalkanlah jejak sebagai tanda salam kenalan kan ... jangan la hanya mengharap orng tuk datang ke kita .. kita juga harus g ke depa sama tak gitu .. baru la harmoni kenalan ini..
tak gitu...

sekali orng datang berkunjung 10 kali saya membalas ... supaya senang jalan kenalan tak gitu .. baru la ramai kawan ...kurangkan musuh y penting hehhahaha

jangan la pulak buat tak tahu jerr bila orng datang .. sedeh dia t ... cuba la ambil hati dia nk kena pa kan..
apa apa pun ..teruskan aktif dengan blogger anda ... Sa Ya Naa Ra..

FACEBLOG..MCM MENARIK..LET TRY

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH



SaYa SeOraNg BloGgeR yAnG AkTiF



jom santai ..and ceria bersama di blogger ... yeeppeeee

TEKA-TEKI..

new teka-teki

Situasi:
Disebuah sekolah rendah dalam kelas darjah satu .. dua orang kawan rapat .. BULAN dan MULAN.. baru sahaja habis belaja A B C D E ...... Z dalam kelas depa..bila habis belajar (time cikgu dah belah keluar kelas)
BULAN dan MULAN tetiba bermain teka teki.

MULAN: Bulan kalau ko pandaikan dalam banyak negara negara apa bah dulu baru hujan????
BULAN: ala ko ni , MULAN soalan tu dah lapok dek zaman tau akk..
MULAN: !@# abis apa jawapan dia kalau ko tau????
BULAN: Bahrain la......senang ja .. aku plak tanya ko ...
               Dalam banyak banyak binatang-2 binatang apa yang ada dua huruf ja ????
MULAN: dua huruf .. ada kerr???@#$!
                itik
BULAN: salah
MULAN: ikan
BULAN: salah
MULAN: Ba.... bi..HAHA
BULAN: hoi ... salah juga
MULAN: @$%$^^! tak tahu la .. pening pening apa jawabnya ..
BULAN: tu pun tak tahu .. senang ja .. UDANG ...
MULAN:  mana ada tu banyak huruf la ??
BULAN: sapa kata banyak ...UDANG ... ada "U dan G" jer la.. hahhahhaha
MULAN: #####@@@###?????????? blur

MENGHAMPIRI

Setelah hampir 3 tahun aku belajar d peringkat ijazah kini aku menghampiri pengakhirannya emmmm mcm mcm rasa ada ... gembira...sedih..sayu...dan sebagainya. Nak tau kenapa leh jadi gini .. gembira sebab aku sudah nk habis n akan memulakan tugasan dan hidup di alam y baru.

Walau bagaimanapun aku tetap juga dilema kesedihan sebab bakal berpisah dengan teman2 yang aku kenal selama hampir tiga tahun ni ..emmm .. nk buat mcm mana ... pertemuan dan perpisahan adalah ketentuannya.. segalanya bermula dengan satu pertemuan dan akan berakhir dengan perpisahan .. sama ada perpisahan itu hanya sementara atau selamanya .. segalanya telah tertulis..kita hanya melakukan ceritanya ...

Namun jangan ada sebarang hasat dengki y melampau sangat .. itu hanya akan memakan diri sendiri sahaja .. lebih baik kita berbaik baik dan merapatkan hubungan sesama insan ...

Dalam tempoh tiga tahun ni .. dah banyak aku pelajari bukan sahaja ilmu dalam bidang aku malah pelbagai benda yang banyak ertinya ... yang baik akan di balas dengan y baik, yang buruk akan d balas dengan y buruk juga ... DIA maha mengetahui lagi adil ..

sampai sini dulu la ...

SA YO NA RA ...

BUNGY JUMP ..

Semalam .. aku g jejalan sekali da.. aku terpikir kat mana leh wat bungy jump .. than aku pun mencari sekali da aku jumpa ekstrem xtiviti di Sunway Lagoon ..tgk mcm menarik ja dengan ketinggi 21 meter .. n kat bawah ada tasik buatan yang besar so macm menarik

Lagi pun anda tak payah nk risau.. hal yang berkaitan dengan keselamatan sebb semuanya terjamim dengan barangan berkualiti...




ni salah satu gaya yang sesuai .. hahah ... nk try bayaran dy cuma RM130 sekali try dapat sijil .. sapa nk bagi .. ce cite..



so bagi yang berminta selamat mentry...

sa yo na ra .....

ICITY Shah Alam ..

Sejauh perjalanan aku dari ukay perdana, Ampang, Kuala Lumpur ... ke Shah Alam adalah agak berbaloi-baloi apabila aku sampai di iCity Shah Alam .. puas juga ...walaupun kena tunggu sebb sampai awal ..petang malam baru menarik kalau nk g iCity ni sebb cahaya lampu kat iCity bayak dah cahayanya menerik bila kita tgk pada waktu malam .. kalau siang tah nampak tau pun tak ...


Kebetulan.. ada kawan yang study kat UiTM Shah Alam .. so aku pun tumpang umah dia sekejap (semalam) .. luangkan masa bersama kekawan yang ada disini .. malang pula sebab ada yang dah balik KG pula n ada yng deman so tak dapat nk jumpa semua ...

Plan mcm biasa datang Shah Alam nk tgk apa y terbaik di iCity di SA ni ... so malam dalam jam 8.45 gitu la kami pun bertolak ke iCity bunyi mcm jauh ja tp dekat ja sebbnya jalan kaki pun sampai ... so dalam 5 minit mcm tu sampai .. so bila dah sampai apa lagi time for foto gedik la ...

Banyak pokok lampun sepanjang perjalanan ke ruang utama iCity tu .. emmm tp sebelum tu kena bayar la tiket dy kalau jalan kaki kena bayar RM 2.00 ja .. tapi kalau masuk ngan keta kena CAJ cikit RM 10 .. tpi ada gunanya CAJ RM 10 .. tp kalu g ngan moto aku tak pasti kena berapa la ..wkakakaa 

Kebanyakan tempat kat iCity ni percuma ... tapi tempat yang cantik n y berkemungkinan ramai yang ambil gambar kena bayar lagi RM 2.. pandai pandai la pilih tempat untuk shoot pic anda ...paling banyak pokok lampu ada juga kaktus, pokok kirmas, raplika kereta santa, pameran ular , kekadang ada juga show di buat kat pentas utama depa...kedai cenderahati pun banyak juga tau ..semuanya berlampu la.. tu konsep depa ..cahaya lampu ..kan.. 

Kalau jalan jalan tetiba lapar .. jangan risau kedai makan ada kat sana p la .. garenti puas hati punya .. hehahaha...kat sana juga ada kuda, rusa,unicon, angsa,kata.zirafah,lembu,tupai, menara lampu dan sebagainya.Emmm kekadang di sini juga ada menjalankan promotion moto kalau bertuah la .. mcm time aku p ada .. kalau yang minat nk naik kuda pun ada ..semestinya kena bayar la hahaha..

sebelum kami blah malam tu ... kami masuk plak snow walk ... yang ni kena CAJ malah cikit la .. RM25.00 bagi dewasa.. bagi kanak-kanak RM 20.00.. snow walk ..suhu di adalah di bawah 5 suhu beku.. pastu tempat dalam memang berais ja jawabnya ... kalau nk g sana .. jangan la dok gedik nk pakai capal ka , seleper jeput kerr .. adalah lebih baik kalau berkasut.. itu memungkin ada menikmati kesejukan pada dalam kasut .. jeket tak yang wak sebb memang dah dibekalkan .. yang nyatanya kan memang puas la .. berbaloi baloi la .. sekali sekala pa da hal .. dalam tempat ni ada berbagai seni bentuk yang di bentuk daripada ais menarik dan sesungguhnya memang menarik la... geranti tak menyesal .. puaskan diri anda di sana ..


Lagi satu kalau yang tak tahan sejuk tu anda boleh keluar jap  pastu masuk balik sebab anda akan dicopkan tangan ada sebagai tanda anda dah bayar .. so kalau kelaur tunjuk ja cop tu .. mudahkan .. semalat mencuba 
kesenian di iCity Shah Alam ..

Sa Yo Na Ra.... 

BOWLING DI WANGSAWALK

Bermula akhir tahun 2010 yang lalu aku sudah mula bermain bowling kat tempat baru ... bukan sebab apa .. tempat lama dah jauh utara sana .. la ni aku dok KL pula.. so kena la cari tempat baru emm... mula mula cari tempat jumpa yang murah tp jauh la plak kt Bukit Jalil sana ... letih kalau nk main kena g sana so ..aku pun apa lagi cari lagi sampai la jumpa wangsawalk ...

Ni la keadaan wangsawalk KL .. emm tempat ni baru lagi... senang cita sereba serebi baru la .. belum di jahanamkan dek manusia yang tak bertauliah .. banyak jugak makan yang boleh di pilihkan sini .. macm mcm ada.. menarikkan ... tp aku suka g sini untuk main bowling hahah .. line bowling kat sini aku rasa medium oil la .. sebab lepas baling bola .. bola aku ada minyak tapi tak banyak la ... so kira kalau kena gaya ..senang nk rock n roll kan sini ... sebb line baru ..
ni la gambar line dia ... kilatkan .. so sikit ja balik bola senang nk bergolek ... harga memang mahal la cikit tp ok la nk main ... aku bantai selalu gak sebb ni tempat paling dekat ..n suasana yang meriah la ...menarik kiranya gitu.. so jom main ...selamat berhibur..

sa yo na ra ...

MCM MANA NK BUAT HOOK

Bg yang minat  main bowling  sama masa lapang tau untuk event ..tp tak tahu macm mana nk buat hook.. Hook sebenar kita membaling bola seperti biasa juga tapi bola akan membelok ke poket ( selalunya bagi tangan kanan) dan ke browkoli (bagi tangan kiri ).. kat sini ada satu video aku dapatkan dari youtube..

Memanag jealous kalau kita tgk orang pandai hook kita tak pandai hook kan .. meyampah pun ada .. jadi apa kata kita belajar ... supaya kita tak jealous tgk orng ja .. ni ada satu video yang ada tunjuk macm mana nk hook dengan cara dari mana point kita ..and arrows nk pakai ... 
video

Ini hook namanya ..aku pun belajar bila tgk video juga.. kalau nk harap g kelas mana nak sempat so ..video jadi panduan ..banyak lagi cara hook .. yang terbaru hook dengan guna dua jari... bagi yang tak biasa n batu nk buat macm lebih jangan over sebab tangan boleh sakit kalau over do it .. gaya ni ...

Untuk balingan yang sempurna juga kita perlu tahu point kita berdiri dimana.. anak panah mana nk guna.. supaya pergerakkan bola tu tepat dan mengikut apa yang kita kehendaki...satu lagi tangan semua orang tak sama keadaannya so kita juga kena tgk mcm mana bola kita bergerak n ubah la cikit2 kedudukan kita tu ekk

Memang best kalau dapat hook nampak bola tu bergerak dengan cantik ja ..

so selamat mencuba ... sa yo na ra ...

TZone for SALE

BOWLING TUK DI JUAL



Bola: TZone 
Berat: 10lb 
Kelebihan: Straight Ball ( sesuai tuk yang main straight style)
Keadaan: Bola dalam keadaan yang baik 
Harga: RM 140
Sekali single beg AM : RM 180


ANAK BUAH NO.2

NI la dia anak nakan aku yang kedua .. emmm dia amat comel .. selepas 16 tahun baru la dapat yang kedua... emmm 16 tahun menunggu kini dah dapat anak nakan yang kedua ...seluruh family happy .. lahir pada jam 1.30 PM ..hari jumaat ... time orang azan jummat dia pun keluar ... emmm baik dia baik keluar jumaat .. awal tahun .. anak buah yang pertama akhir tahun emm hahaha ..
nama ya di beri Muhammad Daniel Eshan  yang penuhnya masih lagi di cari .. emmmm 
semoga dia akan jadi anak yang baik .. emmm dan bijak macm Mak dia kan.....
hahahhahaha...