MCM MANA NK BUAT HOOK

Bg yang minat  main bowling  sama masa lapang tau untuk event ..tp tak tahu macm mana nk buat hook.. Hook sebenar kita membaling bola seperti biasa juga tapi bola akan membelok ke poket ( selalunya bagi tangan kanan) dan ke browkoli (bagi tangan kiri ).. kat sini ada satu video aku dapatkan dari youtube..

Memanag jealous kalau kita tgk orang pandai hook kita tak pandai hook kan .. meyampah pun ada .. jadi apa kata kita belajar ... supaya kita tak jealous tgk orng ja .. ni ada satu video yang ada tunjuk macm mana nk hook dengan cara dari mana point kita ..and arrows nk pakai ... 
video

Ini hook namanya ..aku pun belajar bila tgk video juga.. kalau nk harap g kelas mana nak sempat so ..video jadi panduan ..banyak lagi cara hook .. yang terbaru hook dengan guna dua jari... bagi yang tak biasa n batu nk buat macm lebih jangan over sebab tangan boleh sakit kalau over do it .. gaya ni ...

Untuk balingan yang sempurna juga kita perlu tahu point kita berdiri dimana.. anak panah mana nk guna.. supaya pergerakkan bola tu tepat dan mengikut apa yang kita kehendaki...satu lagi tangan semua orang tak sama keadaannya so kita juga kena tgk mcm mana bola kita bergerak n ubah la cikit2 kedudukan kita tu ekk

Memang best kalau dapat hook nampak bola tu bergerak dengan cantik ja ..

so selamat mencuba ... sa yo na ra ...

No comments: