mencari .. cari bc la!!

Emmm As salam semua .. 
dulu aku cr sapa follow number 50 .. tapi mcm mudah ja 
kang ni nak cr follow yang bertuah nk bagi sesuatu kat ... 
mcm mana nk dpat.. ni bukan ..contes pun .. tadi mcm 
mcm .. mcm apa ekk .. 
ala mcm cabutan bertuah lagi ... follow number berapa mana leh g tau ... 
klu dia dua digit sahaja .. n tahun lahir aku ... 

Follow number aku akan bagi dia sesuatu di blog dia nanti ... 
sabar n kita tgk sapa y dapat .. tak kesah la 
sesapa pun ..

Hadiah apa .. itu rahsia .. y menang akan tahu n akan aku maklumkan 
nanti 

so 
sayonara 

mada mada dane

AKU BENCI , I HATE ROKOK !!

Semalam dulu aku tak sempat nk join si Ben punya segmen.. sebb bz dengan hal hal berkaitan dengan research aku .. emm tp aku tetap sayang aku even dok jauh sekarang .. tp bukan itu issue kang ni.. bab rokok si Ben ni tanya .. sangat suka tajuk kali ni .. wkakka .. nak join juga segmen .. tekan gambaq bawah ni .. t terus ke sana .. hehhe
image
mcm besa .. setiap segmen si Ben ni mesti ada punya soalan .. jom kita terjah 1 by 1 soalan dia .. jom jom jom ..
kenapa benci rokok …???
Tama tama sekali aku tak akan, tak mungkin , tak sesekali ingin mencuba rokok .. sebab .. negok la sendiri mcm mana rokok di buat.. berbagai benda y tak sepatutnya ada di dalam badan kita ada pada rokok.. memang betul bila merokok bukan kita makan rokok tu ..just asap ja .. tahu .. tp tak pk ka .. sekali rokok tu dinyalakan..segala bahan kimia tu juga di bakar pastu .. bila dah di bakar bahan kimia tu tak layi jd bahan kimia y asal spt dalm rokok sebb dah bertukar.. ala mcm cita digimon .. agumon bertukar gerymon kan kan

Satu penghinaan .. apa y tak puas hati ni …

Jepun… heboh sal Tsunami
US.. heboh sal bakar Al-quran
Libya.. heboh sal peperangan …
dok ralit baca sal berita di hati .. tetiba aku terkaku ..bila baca sal satu isu y cuba meperbodohkan umat islam dan memperlekehkan agama islam .. ni buka la nk jadi bual soalan keagamaan … tp ni kerja yang tak sepatutnya berlaku .. setiap agama kan melarang agama itu mengutuk agama y lain …tapi kenapa ada manusia sebengap ni .. memperbodohkan agama islam .. aku tak tau dia ni agama apa .. tpi dia dah memperlekehkan agama islam .. termasuk Allah S.W.T n Nabi Muhammad dan Al-quran ..
Tajuk paged dia sahaja dah teruk memperlekehkan agama islam.. apa tajuk dia

Tsunami .. pengajaran @ balasan Tuhan ...

Aku bukan nk kutuk, tuduh atau menfitnah .. tp dari video y aku tak ni … membuatkan aku berfikir sejenak .. pk apa … pk sal Tsunami la … dok pk .. tsunami kat jepun tu … satu bencana ka .. tau satu peringatan Allah … sebb pa .. korang ngik sendiri video .. ni B4 Tsunami d jepun baru baru … ala mcm y kat malaysia gak .. bila nampak ikan y banyak terapung kat laut dulu .. tp d sana bukan ja nampak tp .. lagi ganas..tgk la ,…

video
tgk la .. dah bunuh .. cemarkan laut lak ... mcm mana kata ni ... pk pk kan 
so 
sayonara
mada mada dane

I LOVE THIS BLOG… BEN ASHAARI…

 

K kalau ada paham dengan ubahan tajuk aku kat atas kompom korang ta blog mana aku kagum n love to visit everyday … dapat dapat tak.. kompom blog BEN ASHAARI.. pasal pa … meh read kat bawah ni .. luahan hati seiklas iklasnya .. nk join klik banner bawah ni .. jom .. sesama la kita ekk

image_thumb[2]

Di tanya kenapa??

Mula mula aku buat blog tanpa motif sekar mengisi masa lapang.. tp nk tau kenapa kau makin giat menulis entry dalam blog semua angkara Ben la .. sebb aku jeles.. bila aku p kat blog orng aku tgk mesti ada y puji blog ben .. best la .. menarik la…leh kata mcm mcm ada.. so aku research la .. pa la yang buat blog Ben ni menarik …popular sangat kat dia .. aku pun p jejek blog dia .. sekali nah kau … more than 10000 follower .. gila siot banyak tul.. masa tu aku baru ada 3 orng hahahahha… cedih tul … besa la ..newbies kan.. slow n stady ..

KERNA FIZIKAL: BOY VS GIRL..ya ker???

Hahahaha…Ben ni selalu wat segmen maut la.. y kena pk dulu p answer kan tul ak semua .. tak aku jawab gak soalan dia ni .. jom kita p tgk satu persatu solan dia ni … meh ..

image_thumb[2]

pertama:Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

Aku copy terus dr blog Ben soalan ni.. pjg sangat nk taip balik sory Ben hahaa … ni mesti dia tak wat segmen dua hari so dia wat soalan panjang sebb nk puas hati idea dua punya .. hehahha cory Ben .. meh kita jawab ekk ….

anda pernah jatuh cinta …pernah.. cinta ngan mak n ayah .. hehhaa .. selain y maha esa.. wakaka …kalau cinta ngan girl lom layi sebb bz nk pk sal tanggungjawab untuk family y nk kita ni ada ijazah tuk tak pk sesangat.. tp lani dah mula usya calon bini .. akakak …fizikal atau kepribadian .. kedua duanya bagi aku la ..sebb fizikal .. mesti la sihat kan .. ada y mau pasangan dia kurang sihat.. mesti ada tp tak ramai kan .. y hati tabah n cekal ja y sanggup..jenis ni kita kena bagi tepukkan gemuruh kerna kesanggupan dia y tak ada pada y lain .. kan kan tul …cun gitu..jawapan aku ni heheh..

WAITING FOR FOLLOW NO. 50.. SAPA EKK

emmm .. pejam celik pejam celik kang dah 3 bulan aku buka blog ni … hahahha .. so kang nk wait sapa lerr y bertuah .. y bakal follow aku untuk ke 50 orangnya .. tak pa saya mula dngn sedikit ke banyak la nanti kan kan ..

sabar ja tak yah nk buru2 nk g mna kan  kan ..

sapa dia

gerangannya ..

NEGERI KELAHIRAN ..SEGMEN BEN ASHAARI

Ops lambat cikit nk masuk segmen Ben sebb .. aku p makan n cri edea y benas nk coretkan pada blog ni .. emmm ..segmen kali ni pasa negeri kelahiran … satu pembahagian supaya senang kata Ben kot kalu nk cr kekawan kan kan .. tak gitu ..100% aku setuju Ben.

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

Dah banyak banner Ben ni la blog aku.. haah…ehh lupa salah pasal tujuan asal hehhehe  jangan marah ekk … so apa tanya Ben ekk kali ni … so jom tgk apa ada ….!!!

Latarback..aku ???

Biasa biasa ja .. tak ada menda nk ceta sesangat .. nk tau gak emmm baik gini ekk …

aku asal kedah jati,tulen .. sebb mak n bapak aku orng kedah penuh .. so dr kocik til besar panjang dr mak n bapak aku lagi .. aku dok kat kedah .. belajar pun kat kedah .. dr tadika sampai la Form 6 .. sungguh lama kan emm .. lahir kat hospital leeerr.. Hospital Besar Alor Setar.. tp kang hospital tu dah tak ada dah tukaq jadi klinik.. apa la nasib hospital tu dah turun taraf…..hehhaha

RESIPI TELUR REBUS JUTAAN TAHUN.. TRY LA!!

Ari ni aku ada baca pasal resipi yang mana merupakan resipi jutaan tahun dr negara cnina .. bahan cuma dua ja .. tayah pakai banyak banyak bahan .. emmm.. gara pun tah sbb bahan y satu ni dah tentu banyak garam agaknya … apa bahan dia

1. Telur semestinya

2. Air kencing budak umoq 10 tahun …

du_05.1

ada bran nk try this resipi.. kata depa telur rebus baik tu kesihan.. emm tp kalau orang tak tahu apa bahan depa mesti telah sember ja .. tapi kalau tau mau keluar balik kan kan .. wakkka telur rebus dengan air kencing…

dekat china ribuan telur ayam ni di rebus .. malah kata chef tu .. depa nk perkenalkan makan traditional ni ke peringkat antrabangsa ..emmm bagi y minat t leh try ehhehhe

so

sayonara

mada mada dane

terkejut....

ari ni  si pencari terkejut bila buka .. blog gengblogger untuk ping blog sekali tgk .. jumlah pelawat untuk bulan ni , ramainya baru sebulan aku join gengblog ni.. selama aku tak perasan y pelawat n kawan kawan y datang blog aku ni seramai ini .. 

emmm 
dalam hati hanya leh kata terima kasin bebanyak .. selalu la dtg aku akan balas kunjungan anda... tp kena la ada jejak t tp kalau datang tak ada jejak macm mana nk g cri kan
tak pun follow follow la ekk .. aku mengharapkan ekk 

sesama kita berkongsi pengalaman n 
idea ekk 

sayonara 
mada mada dane

SOAL LOVE…dari BEN..baca jangan tak bca ..!!

Dah lama gak nunggu segmen dr Ben.. tody open blog nampak sengem baru dr Ben .. soal cinta

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

DARI MATA TURUN KE HATI.. DARI HATI LAHIR RASA..DARI RASA LAHIR CINTA .. KAN KAN KAN

so Ben dah bagi soklan .. tinggal jawab ja .. so aku pun nk try answer soklan dia .. hehhah.. cam narik ja kan kan .. bila soal love jadi issu even aku ni lom cinta cinton lagi .. bzzzzzz.. hahah .. lalala..don ask ..

soalan 1: girl mcm mana leh tarik hati ini….

susah susah … girl y bernama girl la …no shemale wakkaka geli sial..semua laki nk girl y pakai tudungkan … mcm la aku jugak .. nk cr y pakai tudung (bukn tak cuka y tak pakai tudung tp .. yam yam dah la ) pakai tudung pun kena tgk pakaian gak .. tu payah zaman kang ni nk jumpa .. aku nk insan y bernama girl y tahu apa peranan tudung dia … not just pakai tudung tp tak tahu .. apa fungsi tudung..nk tau apa fungsi tudung sebenar .. tudung di pakai bukan semata mata menutup aurat pada rambut kita .. tapi tudung juga adalah untuk tutp kedua dua .. bukit mereka ..supaya tak nmpak bentuk n saiznya…(tak lucah ya ) hahaha.. so kalau girl ni pakai n tahu fungsi tudang sebaiknya .. dr situ dah tau hati n budy dia kan kan..faktor lain sama spt laki lain la .. hahha

soalan2: keseksian bg aku ..

BLOGER BOY VS BLOGER GIRL: BEN ASHAARI

AS SALAM..

emmmm.. buka blog ari ternampak segment baru dri BEN

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

..so paa lagi join la ..topic boy vs gril.. apa jadi ekk ????? Ben bg soalan maut la plak dlm segment ni .. aduhh mcm na nak jawab plak ni ???? apa soalan dia .. emmm.. meh kita rungkaikan 1 by 1….

soalan per1: Bloger girl iklas ker tak????

ni payah nk jawab … persoalan iklas la plak ..aduhh.. seiklas mana tu sesangat la subjektif.. bukan semudah A B C tu jawab…tapi bagi aku la.. semua yang berblog ni.. ada motif y tersediri y tak gender dia .. boy kerr girl .. sama je ada motif…so nk diskrip..ati sesorng by blog payah payah….tp rasa aku semua orng iklas dalam berblog ni .. sama ada nk cr kawan atau busniss.. kalau tak wat pa depa dok habiskan masa depan lap top/pc dalam jurang masa y lama kan kan kan kan … betul betul!

soalan ke 2:happy bila tgk blog girl sepah dengan pic????

JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !

TUU DIA .. SEGMEN BEST…

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

B4 Assalamalaikum and salam one malaysia…tetiba gitu bagi intro orang white .. hehhee

KENAPA AKU BERBLOG..

Kalau di tanya dengan persoalan ni .. jawapan aku.. semudah A B C…perkongsian.. itulah akan aku katakan .. blog bukan sekadar medan untuk kita mencari kawan tp juga medan perkongsian…perkongsian apa .. berbagai benda leh dari FB…nk tau kenapa ??? emmm kalau nk tau FB ada masalah cikit .. kalau nk tulis status ada limit 420 word ja .. tp blog selagi mahu kita menaip kan kan … tu yang menarik .. lagi blog ni ada berbagai jenis tu yang syok tu …so banyak benda leh dapat … dari benda personal hingga ke business.. satu agi .. blog ni leh tunjuk kan kita kebolehan menggunakan web bases kan .. tu menarik tu ..so leh enjoy..

WHY BLOG LAKI LEBIH UNIK/KREATIF

AKU BUDAK BARU BELAJAR ..SO WHAT!!!

As salam …

Ni nk cita cikit la …ada orang yang kata sal ko wat blog..blog ko tu bukan nyerr cantik pun …theme tah apa apa .. susunan gadget bersepah sana sini … tul ko .. orang da blog ko nk wat blog …kalau pandai tak pa ni ..cam haram…

kartun-fisika-1

Aduhh.. panas jerr aku negar kata mcm tu … hei .. yang memang blog aky hodoh pun so what … aku budak baru belajar…. memang aku tak pandai pun sal blog and web bases ni .. why no kalo aku nk belajar kan .. aku tak susahkan sesapa pun sepanjang

Blogwalking Tools – Updated


Hello semua..
Ari ini aku BW lagi ke blog orang semestinya bukan haiwan hehehe … dalam perjalanan aku jumpa plak satu entry yang agak menarik n bagus untuk kongsian ramai orang .. iaitu .. seperti tajuk d atas la .. hahhaha
Dia ni ada wat software tu BW katanya.. tp last vision hampeh cikit katanya .. so dia update … nway aku pun tak pasti sejauh mana keberkesanannya .. hehe ni baru nk try usya dulu ..
Apa dia … mcm nak dapatkan.. BW tools ni ..follow step bawah la .. hehehe
  1. Copy code banner disini
  2. Buat post berkenaan software nie…
  3. Comment yang anda telah sertainya di bawah ini…
  4. Follow blog, facebook dan twitter (tak wajib)…
  5. Letak code banner di sidebar (tak wajib)…
  6. Tag kawan-kawan anda (tak kesah berape ramai)…

BW SETIAP HARI JEMU KERRR????

BW … setiap hari ..
penat?
jemu?
bosan?
dan seumpamanya …. sesaja nk kongsi .. kalau dah minat tuk wat la macam mana sekali .. tak akan pernah ada rasa atau perasaan negative sesama sekali.. senyuman sentiasa ada di bibir …

Kekalahan Padari di tangan Pemuda Arad

Meh cini aku nk story cikit …
Semalam aku da baca pasal satu rencana ni … Bila Paderi Terpaksa Buka Rahsia.. kisah penuh dia .. ke p baca kat si kodet ler yerr.. aku tertarik dengan persoalan n jawapan antara padari n pemuda arab .. tu jerrr 
persoalan dia mcm mana .. negok kepala ke  atas semua. mana ni la  .. yeyeye
si padari berkata (persoalan)
Sebutkan aku  satu yang tiada duanya, dua
yang tiada tiganya, tiga yang tiada empatnya, empat yang tiada limanya,lima yang tiada enamnya, enam yang tiada tujuhnya, tujuh yang tiadadelapannya, delapan yang tiada sembilannya, sembilan yang tiadasepuluhnya, sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh, sebelas yang tiadadua belasnya, dua belas yang tiada tiga belasnya, tiga belas yang tiada empat belasnya.'

DIPERLEKEHKAN .. DIRENDAHKAN..APA KATA HATI?

CRASH_CARTOON2
Emmm.. kecewa rasanya bila diri kita di pandang rendah
kan kan .. marah, benci, tak puas ati semua ada
seumpama kita ini diperbodohkan dan diperkecilkan semudah
mudahnya emmm  amatlah memualkan bila diri
diperlakukan sedemikian …

Tp salahkah mereka.. atau salahkan kita sebenarnya
senang kata .. sapa yang salah kita atau mereka..
emmmmmmmmmmmm
mad_cow_cartoon-thumb
mcm lagu stacy la kan kata hati kita
“jahatnya kamu”

BUNUH DIRI.. KENAPA .. PERLU KA ???

Kenapa?, mengapa?, haruskah…..
Throgs-Neck
Kenapa perlu mengambil keputusan untuk menamatkan jalan hidup sendiri… bukan segalanya bakal terjadi dengan sendirinya ..so kenapa ada di antara manusia kini mengambil keputusan untuk membunuh diri semudah itu … adakah mereka memikirkan akan keluarga mereka atau hanya memikir diri sendiri…
JacquesCartierBridge_View
sedih … bila ada yang menamatkan kisah hidup mereka hanya kerna cinta … dan hutang … benarkan cinta itu buta sehingga membunuh .. benatkan hutang itu bebanan atau hanya satu ketakutan yang tak seharusnya …

TRANSFORMER 3: DARK OF THE MOON .. CAIRRRR!!!!

Assalamualaikum
salam satu malaysia 
apa khabar baik kan semua kan kan .. 
gitu la hendaknya 

ari ni rasa nk update plak .. sbb lama gak .. 
dok biar ja.. blog ni tak d update.. so .. 
topic ari .. mcm y tertulis kat atas la kan 
tak nk ulang lagi kan .. 

tak aku sebut lagi sekali
... transformer 3: dark of the moon...

  
cita ni sebenarnya lambat g nk keluaq la .. 
01.07.2011nanti baru keluaq