SOAL LOVE…dari BEN..baca jangan tak bca ..!!

Dah lama gak nunggu segmen dr Ben.. tody open blog nampak sengem baru dr Ben .. soal cinta

BANNER BEN ASHAARI_thumb[2]

DARI MATA TURUN KE HATI.. DARI HATI LAHIR RASA..DARI RASA LAHIR CINTA .. KAN KAN KAN

so Ben dah bagi soklan .. tinggal jawab ja .. so aku pun nk try answer soklan dia .. hehhah.. cam narik ja kan kan .. bila soal love jadi issu even aku ni lom cinta cinton lagi .. bzzzzzz.. hahah .. lalala..don ask ..

soalan 1: girl mcm mana leh tarik hati ini….

susah susah … girl y bernama girl la …no shemale wakkaka geli sial..semua laki nk girl y pakai tudungkan … mcm la aku jugak .. nk cr y pakai tudung (bukn tak cuka y tak pakai tudung tp .. yam yam dah la ) pakai tudung pun kena tgk pakaian gak .. tu payah zaman kang ni nk jumpa .. aku nk insan y bernama girl y tahu apa peranan tudung dia … not just pakai tudung tp tak tahu .. apa fungsi tudung..nk tau apa fungsi tudung sebenar .. tudung di pakai bukan semata mata menutup aurat pada rambut kita .. tapi tudung juga adalah untuk tutp kedua dua .. bukit mereka ..supaya tak nmpak bentuk n saiznya…(tak lucah ya ) hahaha.. so kalau girl ni pakai n tahu fungsi tudang sebaiknya .. dr situ dah tau hati n budy dia kan kan..faktor lain sama spt laki lain la .. hahha

soalan2: keseksian bg aku ..

seksi seseorang girl bukan hanya pada tubuh .. tapi pada senyumannya,hatinya,suaranya,pakainya,budibahasanya dan segalanya .. hahha tp yang paling penting seksi dia dari segai ilmunya dalam mana .. cantik mana ilmu dia .. itulah seksi y nyata dunia akhirat kan  .. gitu hendaknya .. hehhe

soalan3: pengorbanan cinta…

cinta .. selalu dikaitankan juga dengan pengorbanan….. pengorbanan lani dah berubah .. semua nk korban duit tuk beli cinta leh ka .. emm ada y boleh … sejati jiwanya tak ada sebb cinta lahir dari metarility semata mata .. cinta sempurna lahit dari hati y iklas.. pengorbanan yang iklas .. mcm pengorbanan ibu kpd anknya, bapa kepada anaknya dan seumpamanya …bukan korbankan maruah untuk pakwe atau makwe.. so sad bila dengar cerita bayi di buang.. what happen ??? tu bukan pengorbanan tapi pensyaitanan tul ak ..

soalan 4: perlu ka korban segalanya ??

jawab.. tak .. napa nk korbankan segalanya .. yang penting percaya kepada qador n qadar Allah .. kenpa? sebb segalanya dah di tulih olehnya .. so tak usah la nk korbankan segalanya .. y teruk bila tubuh d jual..dengan nafsu serakah.. anak di buang bagai sampah .. so damm people like this .. nk korban segalanya .. sehingga hati hitam lebih dari haiwan.. tp haiwan pun syng ank doo..tp manusia sekarang ni .. dah teruk teruk teruk…. so korban setakat mana y mampu n iklas dengan sepunuh hati .. this is the best every.. maruah mahkota seseorang insan .. jaga n jangan kotorinya … tul akk kata aku ni …

soalan 5: halangan dri family pasangan ..

kalau keluarga dia tak terima kita .. tama tama .. pujuk dengan sepunuh hati .. jangan pernah putus asa .. kalau dah suka kita akan lakukan segalanya .. tp jgn wak anak orng lari .. tak berkat .. sebb surga itu di bawah tapak kaki ibu .. bila kita wak dia lari dari mak dia .. umpaha kita mengajar dia untuk derhara dngan family dia .. tak restu woiii …lepas dunia .. akhirat sana .. padah menunggu kan kan kan … be aware …try pujuk .. dekat ..faham.. n kenal family .. lama family akan terima .. kalau tak terima .. maka itu bukan jodoh antara meraka … segalanya dah di susun sempurna oleh allah .. kan .. hanya tinggal percaya .. lelaki tu wanita dan sebaliknya.. tiada sama jenisnya …tu haram ..

soalan 6: berapa kali putus cinta n kenapa???

tiada.. lagi.. sebb tak cinta lagi .. ilmu itu terlalu berharga bagi aku .. so penuhi dahulu.. sbb ini impian mak n ayah aku nk tgk aku ada segulung ijazah .. tp hati merasa mcm dah nk kawin .. tapi awek tiada mcm mana ekk ????? hahhaha … jangkaan tu kawin bila umur 26.. so masih ada lagi  3 tahun untuk mecari .. 2 bulan untuk tamat belajar doakan wkakaka

soalan 7: curang

umummya kepuasan n tolokkan nafsu.. bila dengan pasanga dah tua mula cr y lain .. tk pun sebb duit tau nk enjoy .. bila pasangan dah tak ada duit cri lain .. lagi satu sebb sunyi kang ni pasang dah banyak y kerja .. dua dua kerja so .. bila balik umah tak sebb jumpa ..contoh .. suami p keja bini dok lena … bini balik keja lagi dah lena .. so.. mcm mana .. pk la sendri..

soalan 8: mudah cemburu

tidak sesama sekali ..tp cemburu itu perlu.. tanda sayang .. bukan cemburu + baran= perpisahan .. sebb mula la ada aksi pukul memukul.. maka fasakh pun di keluarkan .. tak gitu

banyak plak soalan dri Ben kali ni .. jenoh nk jawab … tp sempat gak aku menjawab .. b4 malam ni hahaha .. dah tutup ka Ben … baru nk hantar hahahha ..

so

sayonara

mada mada dane

8 comments:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

Fuuyooh said...

salam dan selamat pagi
jom baca:

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-tuhan-trafik.html

aizamia3 said...

normal.. setiap orang nakkan kesempurnaan tapi kalau pasangan boleh menerima kekurangan kita, dah tentu kita pun macam tu kan... moga dapat seperti apa yang dihajatkan..

mrsazrul said...

hye..
datang singgah n follow..
come terjah my blog..

http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

fyna said...

singga dari belog abg ben..



jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

solo molo said...

macam-macam jawapan ada...
ser0nok baca...



salam ziarah dari segmen s0al hati En Ben...

aida4eva said...

wah. xpnh bercinta ek? thumbs up! :)

http://aida4eva.blogspot.com

sipencari said...

solo..suka bila ..da y seronok baca hehhe
aida.. memang bz ngan study la wkaka