AKU BENCI , I HATE ROKOK !!

Semalam dulu aku tak sempat nk join si Ben punya segmen.. sebb bz dengan hal hal berkaitan dengan research aku .. emm tp aku tetap sayang aku even dok jauh sekarang .. tp bukan itu issue kang ni.. bab rokok si Ben ni tanya .. sangat suka tajuk kali ni .. wkakka .. nak join juga segmen .. tekan gambaq bawah ni .. t terus ke sana .. hehhe
image
mcm besa .. setiap segmen si Ben ni mesti ada punya soalan .. jom kita terjah 1 by 1 soalan dia .. jom jom jom ..
kenapa benci rokok …???
Tama tama sekali aku tak akan, tak mungkin , tak sesekali ingin mencuba rokok .. sebab .. negok la sendiri mcm mana rokok di buat.. berbagai benda y tak sepatutnya ada di dalam badan kita ada pada rokok.. memang betul bila merokok bukan kita makan rokok tu ..just asap ja .. tahu .. tp tak pk ka .. sekali rokok tu dinyalakan..segala bahan kimia tu juga di bakar pastu .. bila dah di bakar bahan kimia tu tak layi jd bahan kimia y asal spt dalm rokok sebb dah bertukar.. ala mcm cita digimon .. agumon bertukar gerymon kan kan

… asap tu pun akan tukar ka molekul y lobeh kecil .. pastu masuk ke badan (peparu kita) .. secara kasar memang kita nampak y asap rokok tu keluar balik ..bekepul kepul dia keluaq kan kan .. tapi tahukah ada bahawa asap y masuk tu akn menyerap masuk ke tubuh dah kumpul kecil .. sebatang memang tak kesan tapi kalau dah sehari more then 1 kotak .. pa hal .. mcm menabung.. sikit sikit lama lama jadi bukit .. kalau duit.. kalau rokok.. sikit sikit lama lama jadi penyakit .. tau la .. lama lagi .. jadi mati … ingatlah orng y tersayang .. sbb aku benci rokok ada jerawat .. aku tak leh dok lam asap rokok y lama t jerawat y besar kan muncul .. so aku tak suka n taksuka dekat dengan rokok..rokok ni satu pembaziran tau .. sekotak tu leh beli benda lain y lagi kenyang tau akk ..rokok bukan kencang pun .. makan nasi lagi kenyang hahah ..
So bagi y merokok n bakal merokok..

TAK GELI KA TGK GAMBAR KAT DEPAN KOTAK ROKOK.. TAK PK KA APA YNG BAKAL TERJADI KEPADA ZURIAT KORANG .. EMM.. JANGKA MASA DEKAT MEMANG TAK NAMPAK LANG TIME MACM MANA ???? PK PK PK …Y BAKAL.. TAK YAH LA .. ADA YANG KATA TAK ROKOK TAK MACO.. KAN KAN ADA PUNYA Y KATA GITU.. BAGI AKU PLAK .. TAK ROKOK TAK MACO.. MEROKOK MASA DEPAN HANCUR .. PENDEK UMUR WOII
Pendapat aku bgi y merokok….
Hentikan la .. b4 lambat .. tak sihat, tak puas mana pun, tak maco sangat pon, rosak minda, pendek akal sebb dah racun otak anda sendiri,…tp sapa la aku ni nk bagi ceramah sesangat ..sekadar insan biasa ..shj …
so
sayonara
mada mada dane

10 comments:

MyMye MyMya said...

nice opinion :D

Syuhadah Razali said...

ehem!ehem!balas kunjungan..sangat ngeri ok gambar 2..
nsib baik tunang adah xhisap rokok...^__^

faztee said...

bls kunjungan..pening memikior..ater sush bnor deme nk fhm rokok ni bahaye..meh nak cucujh cikit mulut tu ngan api..bior terbakor,..baru tahu

faraa halim said...

ieee takot tgk gamba tu

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Camne perokok boleh buat muka sadin je nengok gambar2 tu? Tak paham kan....

Cik Elyn said...

saye follow kamu :)

nur said...

hehe.. cam pantun lak..
tak rokok tak maco..
isap rokok masa depan hancur..

betul tu shuk.. nengok gambar tu pun dah ngeri..JOM KE: ALL IN ONE

SiS NaD said...

SiS PuN BeNCi RoKoK... JoM JoiN KeMPeN 'KaTeRKaN TaKNaK PaDeR RoKoK'!~ (^_____^)V

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

@juera said...

seram ko tgk pic kt kotak rokok tu..org yg merokok ni x de perasaan ke bila tgk kotak tu?ishx3 sabo je la..kdg tu ak tgk org laki yg suka merokok ni sgup weh pg bli kotak special utk rokok tu, so bila beli rokok dia buang kotak tu..tau pn tkut..tp isap jgk..pelik2..